Fusie met Kynda2020-10-12T13:36:33+02:00

Project Description

Jolanda met de partners van Kynda: v.l.nr. Matthijs, Cas en Luuk.

Perfecte match voor het Nieuwe Normaal

Ze kwamen elkaar tegen in het Industriegebouw in Rotterdam, het bedrijfsverzamelgebouw waar ze kantoor houden: Jolanda Smit van communicatiebureau Uit de Kunst! en de mensen van Kynda Creative Digital Agency. Er was direct een klik: de één miste wat de ander in huis had en vice versa. De vonk sloeg definitief over in coronatijd via Google Meet en ontbrandde op 1 september tot een samensmelting van Uit de Kunst! met Kynda.

 

Jolanda Smit: “Ik was altijd al op zoek naar een vaste samenwerking met een goed digitaal bureau. Maar nu er door COVID-19 een grotere vraag is naar online branding en communicatie, had ik behoefte aan een partner met wie ik kan praten en sparren over de strategisch juiste oplossingen voor mijn klanten op dit gebied. Kynda voldoet aan die behoefte, merkte ik.

Decennialange ervaring

Omgekeerd was Kynda op zoek naar kwaliteiten die Uit de Kunst! in huis heeft. Cas Bouhof van Kynda: “Onze werkzaamheden zijn prima afgedekt door onze eigen mensen maar we misten iemand die goed is in procesbegeleiding en productie van huisstijlen en niet-digitale middelen. Die behoefte werd groter toen we een jaar geleden in contact kwamen met Ben Bergsma, die heel lang een eigen reclamebureau had, maar zijn werkzaamheden aan ons wilde overdragen. Zijn opdrachten omvatten veel productiewerk, zoals verpakkingen en andere huisstijluitingen. Juist op dat moment kwamen we op een bijeenkomst in contact met Jolanda. In de vruchtbare gesprekken die volgden, kristalliseerde de rol die Uit de Kunst! voor ons kan spelen zich meteen uit.”

“We passen qua visie goed bij elkaar.”

“We passen qua visie goed bij elkaar”

Jolanda Smit, die Uit de kunst! 27 jaar geleden na afronding van haar communicatieopleiding startte, heeft inmiddels een decennialange ervaring in de vormgeving en productie van huisstijlen en middelen, zoals advertenties, visitekaartjes, brochures, bedrijfs- en animatiefilms, beursstands, belettering van vrachtwagens en borden tot en met de complete aankleding van congressen.

DNA-match

“En zo hebben we elkaar gevonden”, zegt Jolanda. “Ik merkte al snel dat het DNA van Uit de Kunst! en Kynda op veel punten overeenkwam. Kynda is een mix van denkers en doeners, van out of the box denkend jong talent en doorgewinterde rotten in het vak. Een aantal heeft een ervaring die teruggaat tot vóór het digitale tijdperk of was zelfs pionier op het gebied van internet en webdesign. Ook Uit de Kunst! is qua teamsamenstelling altijd een mix van verschillende achtergronden en expertise geweest.”

Circulaire strategie

Jolanda: “Daarnaast passen we qua visie goed bij elkaar. We werken het liefst voor klanten die daadwerkelijk gebruik maken van onze expertise en ons niet als leverancier van een door de klant gedicteerd product zien. De klant kent zijn business het best, maar wij kennen alle trends en mogelijkheden in ons vakgebied. De klant wil een verhaal vertellen en wij kijken hoe we dat verhaal zo goed mogelijk kunnen vertellen.”

“Daarbij is merkontwikkeling in de huidige tijd geen lineair proces, waarbij je in een meerjarenplan een strategie uitwerkt”, gaat Jolanda verder. “Door de snelle technologische ontwikkelingen en huidige mondiale vraagstukken is het een proces van snel signaleren en anticiperen. Wij willen dus een circulaire strategie voeren, gebaseerd op verandering. Samen met de klant houden we de vinger aan de pols in dit proces. We vervullen dus een actieve signaleringrol. Om die rol te kunnen vervullen, willen we de klantorganisatie zo goed mogelijk leren kennen. Daarbij past een langdurige relatie en geen ad hoc samenwerking onder het motto  ‘U vraagt, wij draaien.

“Door de fusie is er ineens veel ervaring bijgekomen.”

“Door de fusie is er ineens veel ervaring bijgekomen.”

Stroomversnelling

De samenwerking in de afgelopen maanden resulteert in het opgaan van Uit de Kunst! in Kynda. Cas: “Kynda was al volop in ontwikkeling, maar door de fusie is er ineens veel ervaring bijgekomen en merk je dat de ontwikkeling van Kynda ook in een stroomversnelling is gekomen. Wat leuk is, is dat we een workshop-achtig framework aan het maken zijn, waarmee we met klanten sessies kunnen doen om een communicatie- en -werkstrategie neer te zetten. Dat plan lag er al, maar door Jolanda’s inbreng is de uitwerking alleen maar sneller gegaan.”

Vindt Jolanda het niet erg de naam Uit de Kunst!, waaronder ze sinds 1993 opereerde, op te geven? “Nee, die naam begon zijn eeuwigheidswaarde toch al te verliezen. Dat merkte ik toen mijn jongere medewerkers de uitdrukking niet bleken te kennen en dus het grapje achter de naam niet begrepen. En oké, we verliezen de naam, maar onze dienstverlening blijft en is met de aansluiting bij Kynda uitgebreid en beter geworden!

Website Kynda