Campagnes ‘Wij eten thuis’ en ‘Niet voeren’2019-01-22T12:02:06+02:00

Project Description

Voor het cluster Stadsbeheer van de gemeente Rotterdam gave wij vorm aan een tweetal campagnes, beide gericht op het terugdringen van overlast door stadsdieren.

De campagne ‘Wij eten thuis’ was gericht op bezoekers van het centrumgebied. De gemeente heeft op meerdere daken in het centrum duiventillen geplaatst, zodat de duiven daar voortaan hun heil zoeken op de daken in plaats van tussen het winkelend publiek. Om er voor te zorgen dat de dieren naar deze tillen gaan om gezond eten, wordt het publiek aangespoord om de beesten niet te voeren met ongezond voedsel. Op diverse plaatsen in de stad werden  posters geplaatst in zogenaamde mupi’s (verlichte reclamezuilen).

De campagne ‘Niet voeren’ is gericht op bewoners van de gehele stad. Het doel was hen (ook degene die niet kunnen lezen of de taal niet beheersen) voor te lichten over de gevolgen van het deponeren van voedsel op straat. Ondanks dat het in veel gevallen goed bedoeld is, brengt het grote problemen zoals ongedierte met zich mee.