jaarverslag COA 20152017-12-19T10:39:40+02:00

Project Description

Voor COA, het Centraal Orgaan Asielzoekers, ontwierp Uit de Kunst! samen met Studio PV het jaarverslag 2015.

Voor het COA was er geen betere titel denkbaar voor het jaarverslag over 2015 dan‘Grenzen’. Want als het om de hoge instroom van vluchtelingen gaat stond het afgelopen jaar vooral in het teken van grenzen, in allerlei contexten. Voor het COA, de Vreemdelingenketen, gemeenten en provincies, inwoners, de landelijke politiek, Europa en uiteraard zeker ook, voor de vluchteling zelf. Het is dé rode draad van het jaarverslag.

Het thema Grenzen heeft Uit de Kunst! vertaald in vormgeving waarin zowel qua kleurstellingen en vorm ook de grens wordt opgezocht in de beeldtaal.  Op het omslag een foto van de 5-jarige Syrische meisje Yalda. Ze verblijft in de aanvullende opvanglocatie in Bergen aan Zee en speelt er op het strand. Ze tekent met een stok een lijn op het strand en die lijkt op een grens. Een stille verwijzing in beeld naar een belangrijk markeermoment in asielproblematiek: het verdronken Syrische jongetje Aylan op een Turks strand.

Van het digitale verslag is een print maandagmiddag 11 april door voorzitter van het bestuur Gerard Bakker van het COA aan staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) is overhandigd.