Naamswijziging Van Uden – Nedcargo2019-02-18T11:47:01+02:00

Project Description

Op 1 juni veranderde onze klant Van Uden zijn naam in Nedcargo.
Uit de Kunst! stond Van Uden met raad en daad bij tijdens dit ingrijpende traject.

Allereerst hebben we onderzoek gedaan naar de impact van een naamswijziging, een inventarisatie gemaakt van alle huisstijldragers en de kosten van de restyling van middelen en van de publiciteitscampagne. Mede op basis van ons adviesrapport is het besluit genomen om de naamswijziging door te gaan voeren. Vervolgens begeleidde Uit de Kunst! het traject van de totstandkoming van de nieuwe naam ‘Nedcargo’ en schreef Uit de Kunst! het marketing-communicatieplan voor de branding van de nieuwe naam, om deze via verschillende eigen en externe media-uitingen in de markt te zetten. Daarin opgenomen was een communciatiemiddelenmix voor het informeren en enthousiasmeren van de publieksgroepen voor de nieuwe merknaam.

Ontwikkeling nieuw logo & implementatie huisstijl
Onder leiding van Uit de Kunst! en in samenwerking met Bram Borsje kwam er een nieuw logo tot stand dat verder door Uit de Kunst! naar een complete nieuwe huisstijl werd doorvertaald.

Uit de kunst! verzorgde de vormgeving van alle huisstijldragers in de nieuwe huisstijl: correspondentiemateriaal, signage in en op de panden, belettering van het wagenpark, de bedrijfskleding, een nieuwe website, digitale sjablonen, track&trace en facturatiesoftware, emailhandtekeningen en het intranet, waar nodig bijgestaan door specialistische bedrijven op het gebied van signage, bedrijfskleding en autobelettering.

De campagne
Tevens zorgde Uit de Kunst! voor de vormgeving van alle communicatiemiddelen die ingezet zijn in aanloop naar de naamswijziging, zoals o.a. uitnodigingen voor events, een special van het personeelsblad, e-mailing naar klanten, gadgets en relatiegeschenken met de nieuwe naam.

Voor de entree van de vestiging van onze klant Nedcargo in Haaften ontwierpen we deze  muurschildering in de vorm van de Nedcargo skyline. Deze wandschildering is 28 meter breed en 4 meter hoog.! De uitvoering werd verzorgd door Rextom Reclametechniek. (Dank voor de foto’s :-).

Uit de Kunst! verzorgde de aankleding van de beursstand van Nedcargo waarmee ze zichzelf en de nieuwe huisstijl representatief konden vertegenwoordigen op de 2016 Brussels Logistics & Distribution.

Tekstschrijfster Agnes Smit (Smit in Woord & Beeld) schreef de diverse persberichten in aanloop naar de lancering van de nieuwe naam, die door Uit de Kunst! in o.a. social ads en een animatiefilm werden doorvertaald naar online content, voor verspreiding naar zowel medewerkers als externe doelgroepen.